تاریخ دیرین ترکان ایران
بیشتر آثاری که تا به الان درباره تاریخ ایران باستان به نگارش درآمده، با غرض ورزیها و گرایشهای آریامحورانه همراه بوده که نتیجهی آن نیز چیزی جز غیرقابل اعتماد شدن این رسالات نبوده است! شاید هم اکنون زمان آن فرا رسیده که پژوهشگران و علاقهمندان به تاریخ باستان ایران جستجوهایی در این زمینه انجام دهند؛ زیرا دیگر نمیتوان حقیقتهای بزرگی که هر روز بیشتر از قبل نمایان میشوند را نادیده گرفت و پیوسته مطالب غیر علمى را تکرار نمود.
نویسندگان تاریخ ایران بیشتر اوقات سرگذشت این کشور را از زمان هخامنشیان آغاز میکنند. آنان معمولاً از قصد تمدنها و اقوام کهن غیرآریایی ایران را که تا قبل از حضور هخامنشیان، فرهنگی بزرگ به وجود آورده بودند، نادیده میگیرند و این حقیقتی است که بعضی از مورخان بزرگ به آن اشاره کردهاند.
برای مثال جرج کامرون در این زمینه چنین میگوید: تاریخهایی که از ایران به نگارش درآمدهاند با کوروش پارسی شروع میشوند و معمولاً با اسکندر مقدونی به پایان میرسند. متأسفانه اثر منحصر به فردی که به صورت جامع به تاریخ فلات ایران قبل از چیره شدن کوروش بر این سرزمین بپردازد در دست نیست و این مسئلهای بسیار دردناک است.
نکتهی تأسف برانگیز اینجاست که معتبرترین خاورشناسان پرآوازه جهان تلاش نمودهاند تا فرهنگ ملی ما را به یک سری باورها و عقاید بیاساس آلوده نمایند و هویت اصلی و حقیقی ایران و ایرانی را به سقوط بکشانند.
کتاب تاریخ دیرین ترکان ایران (The ancient history of Iranian Turks) جزو منابع با ارزش و بیمانند این سرزمین محسوب میشود. نویسنده در این کتاب ادعا دارد که از هفت هزار سال پیش ترکان در آذربایجان زندگی میکردهاند و ایلامیها، کاسیها، خزرها، لولوییها، مادها و … را به عنوان افراد ترک آن زمان معرفی میکند.
محمدتقی زهتابی اظهار دارد: تمامی محققان تاریخ باستان ایران معتقدند که سومریان از آسیای میانه یعنی زادگاه اصلی ترکان به بینالنهرین مهاجرت کردند.
در این کتاب آمده است که این قومهای ترک اختراعات مهمی مانند خط، چرخ و فلزات از خود به جای گذاشتهاند. آنان بودهاند که روز را به 24 ساعت، ساعت را به 60 دقیقه و هر دقیقه را به 60 ثانیه تقسیم نمودند و سرانجام اقوام ترک بودهاند که برای نخستین بار قانونگذاری را در سرزمین خود وارد نمودند.
این کتاب ترجمه و خلاصهای از جلد اول کتاب «ایران تورکلرینین اسکی تاریخی» است. به جرأت میتوان گفت که زنده یاد پرفسور زهتابى نخستین محقق ایرانى است که با پرهیز از تکرار ادعاهایى که در طول دهههاى متمادى از سوى برخى عالمان مطرح شده، با همه توان خود به پژوهش در تاریخ واقعى ترکان ایران همت گمارده است، چنانکه مىتوان تألیف وى را نقطه عطفى در تاریخ نگارى ایران به شمار آورد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.