در ادامه میخوانیم: تاثیر انیمیشن های دوبله ترکی در کودکان
بدون شک کارتونها منبع خوبی برای تفریح و سرگرمی کودکان هستند و آنها به دلایل زیادی به کارتون علاقهمندند. برای مثال یکی از این دلایل این است که در کارتونها، بچهها انسانها را در قالب کارتونی با شکل بامزه و عجیب و غریب و با لباسهای رنگارنگ می بینند. کودکان معمولاً در بازه سنی 3 تا 9 سال شروع به تماشای کارتون میکنند.
در این دوران، ذهن کودکان کنجکاو و در حال رشد است و ظرفیت بالایی برای یادگیری از طریق دیدن چیزهای مختلف دارد؛ به همین دلیل کارتونها میتوانند بهطور مستقیم بر ذهن و وجود آنها تأثیر بگذارند.
از این رو بهتر است که کودکان را به تماشای کارتونهايی که اثرات مثبتی دارند ترغیب کنیم. همچنین تاثیر انیمیشن های دوبله ترکی در کودکان به جهت یادگیری هر چه بیشتر زبان ترکی انکار ناپذیر است.
1.قدرت مشاهده و کاوشگری کودکان را افزایش میدهد
درست است که شخصیتهای کارتونی موجوداتی خیالی هستند و وجود خارجی ندارد، اما پیام و هدفی که پشت هر شخصیت کارتونی وجود دارد بر اساس حقیقت و واقعیتهای زندگیست و هیچ کس نمیتواند انکار کند که بچهها میتوانند از کارتونها چیز های زیادی یاد بگیرند.
کنجکاوی و هیجانی که از تماشای شخصیتهای کارتونی بهوجود میآید سبب میشود بچهها چیزهای جدیدی اطراف خودشان ببینند و به این طریق آنها میتوانند دنیای واقعی را از طریق کارتون بهتر درک کنند.
2. باعث فعالتر شدن و بروز نبوغ بچهها میشود
بسیاری از شخصیتهای کارتونی دانشآموز هستند. اگر شما شخصیت دکستر که در مجموعه کارتونی “آزمایشگاه دکستر” حضور دارد را دیده باشید، ممکن است آرزو کنید بچهی شما هم مانند او نابغه باشد. او دانشمند است و همیشه بهدنبال کشف اختراعات جدید است.
بنابراین اگر یک بچه دوست دارد که این پسر بچه نابغه را در تلویزیون تماشا کند به این خاطر است که او هم میخواهد مانند دکستر فعال و نابغه باشد. در نهایت میتوان گفت که آنچه که کودکان میبینند بر ذهشان اثر می گذارد.
3. در حفظ سلامتی کودکان مفید است
کارتونها با کارهای عجیب و غریب باعث خنده ما میشوند. از طرفی تحقیقات نشان میدهد که خنده انسان را سالم نگه میدارد، زیرا خنده نوعی ورزش است که گردش خون را تنظیم میکند. این یکی از بزرگترین جنبههای مثبت تماشای کارتون است که باعث سلامتی انسان و مخصوصاً کودکان میشود.
4. باعث کاهش استرس کودکان میشود
چه کسی تصور میکرد که شخصیتهای کارتونی با تزریق شادی به زندگی ما و یادآوری خاطرات خندهدار ممکن است احتمال حمله قلبی را کاهش دهند!؟ واقعیت این است که خنده باعث تولید اندورفین میشود که بسیار برای قلب و ذهن مفید است؛ این ماده سبب کاهش بیماریها میشود و تأثیر مثبتی بر سلامت بدن دارد.
5. به یادگیری بصری و شناخت رنگها کمک میکند
به لحاظ علمی اثبات شده است که ذهن در یادگیری بصری فعالتر از سایر یادگیریها است. در دوران کودکی، ذهن خالی است و پذیرای هر چیزی است که میبیند.
بنابراین کودکان با تماشای کارتون و انیمیشنهای زیبا و رنگارنگ، چیزهای زیادی میآموزند. علاوه بر این تماشای این رنگهای جذاب باعث تشخیص درست تفاوت رنگها توسط کودکان میشود.
6. به یادگیری چیزهای جدید کمک میکند
کودکان معمولاً علاقهای به خواندن کتاب ندارند؛ مخصوصاً کتابهایی که مطالب خندهدار و جذابی در آنها نیست. در عوض کودکان با تماشا کردن به سرعت یاد میگیرند و بههمین دلیل است که مدارس تلاش میکنند مطالب مختلف را با ویدئو و انیمیشن به کودکان آموزش دهند.
7. باعث افزایش وفاداری کودکان میشود
در انیمیشن و کارتونها، شخصیتهای کارتونی تنها نیستند و خانواده و دوستانی دارند. آنها همواره نسبت به عزیزان خود وفادارند و صادقانه با آنها صحبت میکنند. تماشای این رفتار سبب راست گویی کودکان میشود.
8. استعداد کودکان را افزایش میدهد
معمولاً در کارتونها رقص و آواز زیاد دیده میشود و این یکی از چیزهایی است که استعدادکودکان را به خاطر تقلید آنها افزایش میدهد.
9. کودکان را به احترام گذاشتن به والدین و بزرگترها راغبتر میکند.
10. نحوه صحبت کردن و یک زبان جدید را به کودکان میآموزد
یکی از مهمترین تأثیرات تماشای کارتون این است که کودکان از طریق آن میتوانندد زبان خارجی یاد بگیرند.
والدین باید کارتون مناسب کودک خود را انتخاب کنند
در واقع انتخاب کارتون و انیمیشن مناسب برای کودکان وظیفه پدر و مادرهاست. بر خلاف بزرگترها، کودکان نمیدانند که کارتونها شخصیتهای خیالی هستند. آنها نمیدانند که مرد عنکبوتی که از یک ساختمان به ساختمان دیگر میپرد و یا سوپرمن که دارای قدرت فوقالعاده زیاد است درواقع وجود ندارند.
کودک یک ذهن خالی دارد و با تماشای هر چیزی آماده یادگیری است. در این سن، آنها قادر به تشخیص چیزهای خوب و بد از هم نیستند. آنها تنها چیزهایی را که دیدهاند میپذیرند و دنبال میکنند. بنابراین والدین باید برای تماشای کارتون پا به پای فرزندان خود وقت بگذارند و مراقب آنچه که کودکان تماشا میکنند باشند.